Toernooien

Inschrijven voor wedstrijden kan via

Door inschrijving ga je akkoord met het Ricochet "Toernooireglement"

Uitleg van de Competities

Individuele competitie:

De individuele competitie bestaat uit een aantal wedstrijden die in diverse Ricochetcentra verspreid over het land worden gespeeld.

Bij deelname aan elke wedstrijd ontvang je voor de plaats waar je bent geëindigd punten. Deze punten geven je een plaats op de Nationale ranking. Je behaalde punten blijven staan voor de duur van 2 jaren. Hierdoor zie je dat je de eerste 2 jaren alleen maar stijgt op de Ranking.

Daarna worden de punten die je b.v. in januari 2 jaar geleden hebt gehaald vervangen voor de punten die je dit jaar in januari hebt behaald.

De afsluitende wedstrijd is het Nederlands Kampioenschap dat in december wordt gehouden. Deelname aan deze wedstrijd levert je extra veel punten op. (dus...meedoen!)

Op het NK worden alle uitslagen van het afgelopen jaar bekend gemaakt en de Prijzen uitgereikt. Zorg dat je hier bij bent, misschien ben jij wel in de prijzen gevallen.

Clubcompetitie:

Er is een Landelijke Clubcompetitie, waarbij zoveel als mogelijk in regio’s wordt gespeeld. Hierdoor hebben we kortere reistijden voor de spelers. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen stellen we regio’s samen van 3 of 4 clubs.

De clubteams

Een clubteam bestaat uit minimaal 3 spelers en vertegenwoordigt hun sportclub of woonplaats. Uiteraard zijn er meerdere clubteams per sportschool of woonplaats mogelijk. Elk clubteam speelt op een wedstrijddag 9 wedstrijden. Elke speler speelt per wedstrijddag maximaal 3 wedstrijden. Bij een clubteam van meer dan 3 spelers kan het aantal wedstrijden over het aantal deelnemende spelers worden verdeeld.

De wedstrijddag

Op een wedstrijddag spelen 2 clubteams tegen elkaar. Er worden dan 9 wedstrijden gespeeld, elke speler van elk clubteam tegen elke speler van het andere clubteam. Elke wedstrijd is best of 5, er is dus altijd een winnaar per wedstrijd. Een wedstrijddag duurt hierdoor slechts 2,5 uur (bij 2 banen) en 4 uur (bij 1 baan).
Elke gewonnen wedstrijd telt voor 1 punt, het onderlinge resultaat in sets wordt als “set-saldo” meegenomen. Met 9 wedstrijden op een wedstrijddag is er dus ook altijd een winnend clubteam, dit team krijgt 1 punt. Het aantal gewonnen en verloren wedstrijden telt als “match-saldo”.

De competitie

Elk clubteam speelt een uit- en een thuiswedstrijd tegen de andere clubteams in hun regio. Elk clubteam speelt dus 4 of 6 wedstrijddagen in de regiocompetitie. Elke speler van een team kan dus 12 of 18 wedstrijden in deze competitie spelen. Per regio leidt dit tot een regiokampioen.

Aanmelden

Wil je jouw Club aanmelden om één van de Bondswedstrijden als "Gastclub" te ontvangen, met deelname van eigen spelers?

Of wil je.......

Met jouw Club meedoen aan de Landelijke Clubcompetitie?

Meld je dan bij het bondsbestuur en we overleggen wat er voor jouw Club mogelijk is!